top of page

Hypnotherapie

Wat is hypnose en wat kun je ermee bereiken?

Hypnose is eigenlijk een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor je je losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in jouw innerlijke wereld. Deze toestand noem je ook wel ‘TRANCE’.

Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose. In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieën en bij hulpverlening. Het is een snelle manier om van slechte gewoontes, negatieve gedachtes of welke problemen dan ook, af te komen. Dit zorgt ervoor dat je onderbewustzijn als het ware ge(her)programmeerd wordt waardoor je anders of juist niet meer reageert op de dingen waar je voorheen door getriggerd werd.


Ik kan je helpen met o.a. de volgende klachten:

  • Stress en Burn-out

  • Angsten en Fobieën

  • Depressiviteit

  • Trauma

  • Verslavingen

  • Zelfvertrouwen

surreal-1768210_1280_edited_edited_edited_edited.jpg
Hypno maagband.jpeg

Hypnotische maagverkleining

5 sessies à 1,5 a 2uur
Duur programma: 3 maanden

De helft van de Nederlanders is te dik. Maar liefst 1,7 miljoen van de volwassenen heeft obesitas; een veroorzaker van veel ziektes.


De werkelijke reden achter het overgewicht wordt met diëten niet aangepakt. Dat is de reden waardoor mensen terugvallen na een dieet in hun oude patronen. Sterker nog, er komen vaak meer kilo’s bij dan voordat ze aan het dieet waren begonnen. Met hypnotherapie richten we juist op de onderliggende patronen van het overeten. Daarom is deze methode vaak ook effectiever en zien we blijvend resultaat in vergelijking met een echte maagband. 


Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Op bewustzijnsniveau kennen we namelijk het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Maar voor het onderbewustzijn echter maakt dit geen verschil. Het effect van de virtuele maagband is daardoor hetzelfde als een echte maagband. Je zult kleinere porties eten en sneller vol zitten. Ook het jojo-effect wordt tegengewerkt. 


Daarnaast hoef je bij de virtuele maagband niet aan een bepaald BMI te voldoen. Zo is de virtuele maagband behandeling zeer geschikt voor iedere emotie-eter en mensen die te veel (of heel de dag door) eten. Maar ook voor mensen die kampen met een suikerverslaving. 


De Hypnotische Maagverkleining is de meest revolutionaire en effectieve afslankmethode. Door gebruik te maken van de nieuwste hypnose technieken kun je op een blijvende manier de verandering teweegbrengen, met de voordelen van de 'echte' maagband.


Om deze redenen zien veel virtuele maagband cliënten het virtuele maagband traject als een zeer prettig alternatief vergeleken met de ’traditionele’ operatieve maagband.

sigaret rook.jpg

Stoppen met roken
(of andere verslavingen)

1 sessie a 3 uur

Wil je moeiteloos stoppen met roken? Of heb je last van een andere verslaving waar je vanaf wilt?


Hypnotherapie is misschien wel de meest effectieve manier om gedrag te veranderen omdat het effect heeft op het onbewuste deel van je brein, daar waar als ons automatische gedrag vandaan komt. 


Tijdens de sessie pakken we alle relevante delen aan die op onbewust niveau gekoppeld zijn aan het roken. Door gebruik te maken van hypnose zijn we in staat om de taal van het onbewuste te spreken en daar een mentale bom te legen op het rookgedrag.

In deze 3 uur durende sessie transformeer jij naar een niet-roker en wandel je dus ook als niet-roker de deur uit.

bottom of page